IJSC 2012 kilpailussa lensi muutakin kuin haulit

15.9.2012

Perinteiset kuvaukset ja haastettlut hoitivat Procamin Olli Kangas ja Jari Linjala. Haastateltavana Aarne Klemetti.
Sunnuntain palkintopöytä ja taustalla haastattelu käynnissä.
Suurnopeuskuvausta Mikko Granbergin toimesta.
Suurnopeuskuvausta Mikko Granbergin toimesta.
Ilmakuvausten kuusi roottorinen kamera, jonka on suunnitellut ja valmistanut Metropolian Matti Peltoniemi.
Ilmakuvausten kamera lennossa.

 

15.9.2012 
 
Radallamme järjestettiin Kansainvälinen nuorten haulikkokilpailu eli International Junior Shotgun Cup ajalla 21-26.8.2012. Sunnuntaina 26.8. oli radalla ammunnan lisäksi muutakin ihmeteltävää. Paikalle saapui useita erilaisia kuvaajia erikoisine laitteineen.

Kuvausten tavoitteena oli tuottaa monipuolista ja mielenkiintoista videoaineistoa Orimattilassa pidetyistä neljänsistä junioreiden haulikkoammuntacupin kilpailuista. Aineistoa käytetään kilpailujen ja haulikkoammunnan esittelyyn ja markkinointiin ja sitä levitetään sekä DVD:llä että Suomen ampumaurheiluliiton ja OSU:n verkkosivuilla.

Kilpailujen kuvauksissa käytettiin kolmea tekniikkaa:

  1. Perinteisestä kuvauksesta ja haastatteluista vastasivat Procamin Olli Kangas ja Jari Linjala
  2. Suurnopeuskuvauksesta vastasi Citius Imagingin Mikko Granberg. Kuvauksessa käytettiin Phantom Miro 320S kameraa – valmistaja Vision Research (USA)
  3. Ilmakuvauksista vastasi Metropolian Matti Peltoniemi itse kehittämällään kuusiroottorisella helikopterilla, jolla kamera voidaan kuljettaa aina 150 metrin korkeuteen.
Ensimmäinen palkinnonjako keskeytyi kaikkien ihmetellessä ”lentävää kameraa”. Kamera lähti yläterassilta ja pyöriskeli palkinnonjaon aikana ja jälkeen katsojien yläpuolella ja kuvasi paikalla olevaa yleisöä.

Jo aikaisemmin päivällä kuvausryhmä kuvasi itse kilpailua ja haastatteli eri maiden joukkueiden tuntemuksia. Suurnopeuskameralla kuvattiin itse ampumatapahtumaa: haulisuihkua ja sen osumista kiekkoon. Odotamme mielenkiinnolla lopputulosten näkemistä, kunhan kaikesta kuvamateriaalista saadaan koosteet.

 

Teksti: Aarne Klemetti ja Pertti Könönen
Kuvat: Marko Tammelin ja Pertti Könönen