Satu Mäkelä-Nummelalle voitto ja olympiapaikka Kyproksen maailmancupista

2.5.2015

Satu Mäkelä-Nummela. kuva: Per-Ole Lindell

2.5.2015  Päivi 

Kyproksen Larnakassa ammutaan kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup haulikkolajeissa 24.4. - 4.5.2015. Satu Mäkelä-Nummela on voittanut naisten trap kilpailun. Samalla hän saavutti Suomelle olympiapaikan Rioon 2016.

Naisten trap kilpailussa oli mukana kolme OSUlaista. Satu Mäkelä-Nummela ampui peruskilpailussa tuloksen 71 (23+24+24) ja uusi finaalipaikasta Australian Emma Elizabeth Coxin, Venäjän Tatiana Barsukin ja Kiinan Fang Chenin kanssa. Yksi uusijoista jäi finaalin ulkopuolelle. Uusinnassa Sadun ja Kiinan Chenin neljäs laukaus ei osunut ja he jatkoivat keskenään uusintaa viimeisestä paikasta. Satu osui kahteen ja kiinalainen yhteen. Näin Satu eteni finaaliin yhdessä Barsukin ja Coxin sekä Espanjan Fatima Galvezin, Slovakian Zuzana Rehak Stefecekovan ja USA:n Corey Cogdellin kanssa.

Semifinaalissa Satu ja Venäjän Barsuk ampuivat 13 osumaa ja etenivät kultaotteluun. He molemmat saavuttivat myös olympiapaikan maalleen Rioon. Galvez ja Cox ampuivat tuloksen 12 ja etenivät pronssiotteluun. Rehak Stefecekova ja Cogdell ampuivat tuloksen 10.

Pronssimitaliottelu oli alussa kääntymässä Coxin eduksi mutta hän ampui ohi kolme viimeistä kiekkoa ja kaksikko päätyi samaan tulokseen 9. Tarvittiin siis uusinta ja se päättyi Espanjan Galvezin voittoon lukemin 1-0.

Kultamitaliottelu puolestaan eteni varsin tasaisesti. Molemmat ampuivat neljännet kiekot ohi. Satu ampui seitsemännen ohi kun taas Barsuk jatkoi osumilla, kunnes hän ampui ohi kiekot 13 ja 14. Kultaottelu päättyi siis Sadun voittoon lukemin 13-12.

Muut suomalaiset eli OSU:n Noora Antikainen oli 16:s tuloksella 68 (22+23+23) ja Marika Salmi 38:s tuloksela 65 (21+22+22).

Myös miehet aloittivat trap kilpailunsa ja parhaiten lauantaina ampui LAS:n Vesa Törnroos täydet 50 kiekkoa ja jatkaa jaetulta kärkipaikalta kilpailun päätöspäivään. SSG:n Mirka Kyyrönen rikkoi 48 kiekkoa ja OSU:n Jukka Laakso 44 kiekkoa.

Lue Sadun ja muiden ampujien kuulumisia SAL:n kotisivuilta tästä linkistä.

Uutinen naisten kilpailusta ISSF:n kotisivuillta tästä linkistä.

Etelä-Suomen Sanomat: Mäkelä-Nummela voitti ja saavutti Rion olympiapaikan. "Huippuhomma!" tästä linkistä.

Etelä-Suomen Sanomat: "Nyt ei muuta kuin ilmoittautumaan sambakursseille!" tästä linkistä

Yle: Mäkelä-Nummela ampui voiton ja olympiamaapaikan. tästä linkistä

Yle: Mäkelä-Nummelan onni kääntyi - "Ei tarvinnut enää tikistää". tästä linkistä

MTV: Satu Mäkelä-Nummela tähtäsi cup-voiton ja olympiapaikan. tästä linkistä

Turun Sanomat: Satu Mäkelä-Nummela ampui olympiapaikan. tästä linkistä

Helsingin Sanomat: Satu Mäkelä-Nummela ampui olympiapaikan. tästä linkistä

Savon Sanomat: Mäkelä-Nummela tähtäsi olympiapaikan. tästä linkistä

Hämeen Sanomat: Mäkelä-Nummela tähtäsi olympiapaikan. tästä linkistä

MSN: Mäkelä-Nummela tähtäsi olympiapaikan. tästä linkistä