OSUlaisia haulikon EM-kisoissa Lonatossa, Kopran veljeksille joukkuepronssia poikien trapista

25.7.2016

Suomen pojat sijoittuivat trapissa joukkueena pronssille. Kuva: Kari Kopra

25.7.2016  Päivi 

Haulikon EM-kilpailut ammuttiin Lonatossa Italiassa 6.-11.7.2016. Kilpailuihin Suomen Ampumaurheiluliitto oli nimennyt 21 ampujaa ja heistä kahdeksan oli OSUlaisia.

Ensimmäisenä kilpailtiin naisten trap ja siinä parhaasta sijoituksesta vastasi OSU:n Satu Mäkelä-Nummela. Hän sijoittui kymmenenneksi tuloksella 68. Finaalipaikkaan olisi vaadittu 70 osumaa. OSU:n Marika Salmi oli 19:s tuloksella 65 ja SSG:n Mopsi Veromaa 24:s tuloksella 62. Joukkuekilpailussa Suomi oli neljäs, jääden vain kolme kiekkoa pronssista.

Lue lisää Ampumaurheiluliiton sivuilta tästä linkistä.

Poikien trapissa OSU:n Vili Kopra oli hienosti seitsemäs. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 116 ja pääsi uusimaan finaalipaikasta mutta putosi siitä ensimmäisenä. Hän kuitenkin johdatti Suomen pojat joukkuepronssille. Joukkueessa Vilin lisäksi ampuivat OSU:n Niko Kopra, joka oli henkilökohtaisessa kilpailussa 12:sta tuloksella 113 sekä RMY:n Eemil Pirttisalo (tulos 110 ja sijoitus 21.)

Miesten trapissa parhaiten suomalaisista ampui LAS:n Vesa Törnroos osuen 117 kiekkoon ja sijoittuen 21:nneksi. SSG:n Mirka Kyyrönen oli 45:s tuloksella 113 ja OSU:n Jukka Laakso 69:s tuloksella 110.

Lue lisää poikien ja miesten kisasta Ampumaurheiluliiton sivuilta tästä linkistä.

Trapin sekajoukkuekilpailussa Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos putosivat täpärästi finaalista sijoittuen seitsemänneksi.

Lue lisää Ampumaurheiluliiton sivuilta tästä linkistä.

Skeetissä ei ollut mukana OSUlaisia. Niina Aaltonen oli tytöissä pronssilla, lue lisää. Pojat ottivat joukkuehopeaa. Joukkueessa ampuivat Timi Vallioniemi, Aleksi Ahokas ja Eetu Kallioinen. Henkilökohtaisessa kilpailussa Vallioniemi oli neljäs ja Ahokas seitsemäs. Miesten kilpailussa Timo Laitinen putosi ensimmäisenä finaaliuusinnasta ja oli näin seitsemäs. Lue poikien ja miesten kisasta lisää tästä.

Skeetin sekajoukkuekisassa Suomen joukkueen muodostivat Marjut Heinonen ja Timo Laitinen ja he sijoittuivat neljänneksi.

Kaksoistrapissa kaikki Suomen edustajat olivat OSUlaisia. Sami Ritsilä oli miesten kilpailussa 13:sta tuloksella 133 ja Simo Köylinen 16:sta tuloksella 127. Poikien kilpailussa Miki Ylönen oli yhdeksäs tuloksella 132.

Lue lisää kaksoistrapin kilpailusta Ampumaurheiluliiton sivuilta tästä linkistä.