Olympiajoukkueen mitalijuhlat 13.8.2008

Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela ja pääministeri Matti Vanhanen.

Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela keskipisteenä Suomen olympiajoukkueen mitalikahvilla

Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela oli keskipisteenä Suomen olympiajoukkueen mitalikahvitilaisuudessa keskiviikkona 13. elokuuta.

Satu Mäkelä-Nummela kulki mitalikahvitilaisuudessa haastattelusta toiseen. Välillä hän pysähtyi vastaanottamaan onnitteluja ja antamaan nimikirjoituksia. Ainoat rauhalliset hetket olivat, kun Olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo, pääministeri Matti Vanhanen ja opetusministeriön liikuntayksikön johtaja Raija Mattila vuoronperään kehuivat olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummelaa, olympiapronssimitalisti Henri Häkkistä ja ampumaurheilua.

Kehuminen oli helppoa ja paikallaan. Kultamitalillaan Satu Mäkelä-Nummela palautti suomalaiset kesäolympialaisten kultakantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Lisäksi hänen mitalinsa oli suomalaisten naisampujien ensimmäinen olympiamitali, suomalaisnaisten viides olympiakulta kesäkisoissa ja suomalaisten haulikkoampujien ensimmäinen olympiavoitto. Henri Häkkinen tähtäsi historiallisesti suomalaisten ensimmäisen ilmakiväärimitalin. Lisäksi hänen mitalinsa oli Suomen joukkueen ensimmäinen Pekingin olympialaisissa.

- Sen me suomalaiset ainakin opimme, että ampumaurheilu koettelee katsojien hermoja, Matti Vanhanen totesi.

Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola ojensi Satu Mäkelä-Nummelalle 20000 euron mitalibonuksen. Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Leena Paavolainen vastaanotti Henri Häkkisen 5000 euron mitalibonuksen.

Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela keskipisteenä.
Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela leikkaa kakkua.
Olympiakomitea antoi olympiakultamitalistille 20000 euroa.
Satu Mäkelä-Nummela antoi mitalikahvilla enemmän haastatteluja kuin huomasikaan. Tässä hän on MTV3:n haastattelussa.
Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela.