Ajankohtaista

Katsele videolta Simo Köylisen mietteet ennen kaksoistrapin EM-kisaa, joka ammutaan huomenna keskiviikkona 15. heinäkuuta Kroatian Osijekissa. Orimattilan Seudun Urheiluampujien kaksoistrappareista kisaan osallistuu myös Niko Hyvärinen.
Viron Andres Kull voitti trapin Pohjolakiekon 138 (115+23) kiekolla Orimattilassa sunnuntaina 12. heinäkuuta. 125 kiekon peruskilpailun jälkeen johdossa oli Kannuksen Ampujien 42-vuotias Mauno Ylikangas 118 kiekolla ja Kull oli toisena 115 kiekolla yhdessä Sibbo Skyttegillen Jesse Kinnusen kanssa. 25 kiekon finaalissa 38-vuotias Kull rikkoi peräti 23 kiekkoa ja nousi selvään voittoon 138 kiekolla. Toiseksi 135 kiekolla sijoittunut Ylikangas osui finaalissa 17 kiekkoon ja kolmanneksi 134 kiekolla ampunut Kinnunen 19 kiekkoon.
Kannuksen Ampujien Mauno Ylikangas johtaa trapin Pohjolakiekkoa ensimmäisen päivän jälkeen Orimattilassa lauantaina 11. heinäkuuta. Ylikangas rikkoi 71 kiekkoa päivän 75 kiekosta. Toisena kisassa on 69 kiekolla Lahden Ampumaseuran Heikki Keskitalo.
Simo Ruusunen, Savijoen Metsästysyhdistys, Jari Kataja, Team Hietala ja Ritva Esikson ovat vuoden 2009 Talkoosarjan voittajat. Simo Ruusunen paukutti A-sarjan voiton 132 (110+22) kiekolla tiistaina 30. kesäkuuta OSU:n ampumaurheilukeskuksessa. Savijoen Metsästysyhdistys laukoi A-sarjan joukkuekilpailun voiton 296 (Pauli Arminen 105, Heikki Mäenrinta 98 ja Karri Arminen 93) kiekolla. Jari Katala voitti B-sarjan 106 (85+21) kiekolla ja Team Hietala B-sarjan joukkuekilpailun 259 (Timi Hietala 94, Raimo Hietala 83 ja Matti Hietala 82) kiekolla. Historiallisen ensimmäisen naisten talkoosarjan voitti Ritva Erikson 58 kiekolla.
Talkoosarjan tilanne on aika kiharainen ennen tiistaina 30.6. ammuttavaa viimeistä kierrosta. Neljän kierroksen jälkeen joukkuekilpailun A-sarjaa johtaa Savijoen ykkösjoukkue pistein 230 ja toisena on Hutiklubi jo 15 pistettä jäljessä. Pukkilalaisten menestystä jatkaa Savijoen kakkosjoukkue kolmantena ja Kanteleen kakkosjoukkue samoilla pisteillä, 213. Kirkkaimmat mitalit tullee kuitenkin sarjan lopussa pokkaamaan Mallusjoen ykkösjoukkue, kunhan maailmancupista kotiutunut Satu Mäkelä-Nummela ja Juha Viljanen ampuvat neljännen kierroksen rästinsä ja sen jälkeen viidennen kierroksen. Sadun ja Juhan ampuessa rästisarjalla normaalit tulokset noussee Mallusjoki neljän kierroksen jälkeen noin 10 pisteen johtoon. Viimeisellä kierroksella jää sitten nähtäväksi kuinka Savijoki 1 pystyy vastaamaan Mallusjoen haasteeseen. Jos lopputulosta pitää arvata niin Mallusjoen kerroin tässä pitkävedossa on kyllä huomattavasti pienempi kuin Savijoen, mutta kaikki on mahdollista niin kauan kun kilpailua on jäljellä. B-sarja näyttäisi menevän Team Hietalalle ja toisesta sijasta kilvoittelevat tosissaan Team Kultapuoti ja Kanteleen ykkösjoukkue. Myös Hermetelin joukkue kärkkyy mitaleille kun Kari ja Jukka Laakso saavat rästinsä ammuttua.
Orimattilan Seudun Urheiluampujat järjestää liikuntavammaisten sarjat skeetin N- ja ikäkausisarjojen sekä kaksoistrapin Suomen mestaruuskilpailuissa. Skeetin N- ja ikäkausisarjojen Suomen mestaruuksista ammutaan Salolan ampumaurheilukeskuksessa 8.-9. elokuuta. Liikuntavammaiset ampuvat lauantaina 8. elokuuta. Kaksoistrapin kaikkien sarjojen SM-kilpailu on 18.-19. heinäkuuta. Liikuntavammaiset kilpailevat sunnuntaina 19. heinäkuuta.
Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela putosi vasta uusinnan toisella kierroksella finaalista ja oli yhdeksäs trapin maailmancupissa San Marinossa maanantaina 22. kesäkuuta. Satu Mäkelä-Nummela rikkoi peruskilpailussa 68 kiekkoa ja uusi kolmesta finaalipaikasta viiden ampujan kanssa. Mäkelä-Nummela pummasi ensimmäisen kiekon molemmilla uusintakierroksilla. Toinen suomalaisampuja, Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa oli 28:s rikottuaan 60 (21+19+20) kiekkoa. Kauden viimeisen naisten trapin maailmancupin voitti Liettuan 43-vuotias Daina Gudzineviciute 88 (68+20) kiekolla. Sydneyn olympialaisissa kultaa voittanut Gudzineviciute otti uusinnalla finaalipaikan.
Simo Ruusunen ja Mallusjoki jyräävät Orimattilan Seudun Urheiluampujien vuoden 2009 Talkoosarjan kärjessä. Kolmella kierroksella Ruusunen on rikkonut 67 (21+22+24) kiekkoa ja hän johtaa Satu Mäkelä-Nummelaa yhdellä kiekolla. Jokainenhan muistaa, että Mäkelä-Nummelan viime vuosi oli lähes täydellinen, kun hän voitti olympiakultamitalin lisäksi Talkoosarjan A-sarjan henkilökohtaisen kisan ja A-sarjan joukkuekisan Mallusjoen joukkueessa. Ruusunen oli viime vuonna kakkonen.
Simo Köylinen oli parhaana suomalaisena 21:s kaksoistrapin maailmancupissa San Marinossa lauantaina 20. kesäkuuta. Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 31-vuotias Köylinen rikkoi 134 (45+43+46) kiekkoa ja jäi kuusi kiekkoa finaalirajasta. OSU:n Niko Hyvärinen 32:s 128 (39+43+46) kiekolla ja Rantasalmen Urheilu- ja Metsästysampujien Sami Ritsilä 37:s 123 (40+41+42) kiekolla. Kauden viimeisen kaksoistrapin maailmancupin voitti Kiinan Junjie Mo 193 (144+49) kiekolla. 1988 syntynyt Mo kilpailee maailmancupissa ensimmäistä kauttaan. Tähän mennessä hänen paras saavutuksensa oli maailmancupin 21:s sija Kairossa 6. toukokuuta.
RSS ATOM