Ajankohtaista

Kaksoistrapin N-sarjojen ja Y-sarjojen ikäkausisarjojen Suomen mestaruuksista kilpailtiin Orimattilassa lauantaina 18. heinäkuuta. Tulokset ovat liitteenä.
Satu Mäkelä-Nummela oli 9:s trapissa ampumaurheilun ruutiaseiden Euroopan mestaruuskilpailussa Kroatian Osijekissa perjantaina 17. heinäkuuta. Mäkelä-Nummela rikkoi 67 (23+21+23) kiekkoa. Euroopan mestaruuden voitti hyvällä finaalisarjallaan Italian Jessica Rossi 90 (68+22) kiekolla. Rossi otti finaalipaikan uusinnalla ja ohitti finaalissa viisi ampujaa.
Orimattilan Seudun Urheiluampujat on julkaissut kaksoistrapin Suomen mestaruuskilpailun N-sarjan, ikäkausisarjojen ja liikuntavammaisten ampumajärjestykset. N-sarja, ikäkausisarjat kilpailevat kaksoistrapin SM-mitaleista lauantaina 18. heinäkuuta kello 10 alkaen. Y-sarja ja liikuntavammaiset kilpailevat sunnuntaina 19. heinäkuuta kello 10 alkaen. OSU julkaisee Y-sarjan ampumajärjestyksen torstaina.
Katsele videolta Simo Köylisen mietteet ennen kaksoistrapin EM-kisaa, joka ammutaan huomenna keskiviikkona 15. heinäkuuta Kroatian Osijekissa. Orimattilan Seudun Urheiluampujien kaksoistrappareista kisaan osallistuu myös Niko Hyvärinen.
Viron Andres Kull voitti trapin Pohjolakiekon 138 (115+23) kiekolla Orimattilassa sunnuntaina 12. heinäkuuta. 125 kiekon peruskilpailun jälkeen johdossa oli Kannuksen Ampujien 42-vuotias Mauno Ylikangas 118 kiekolla ja Kull oli toisena 115 kiekolla yhdessä Sibbo Skyttegillen Jesse Kinnusen kanssa. 25 kiekon finaalissa 38-vuotias Kull rikkoi peräti 23 kiekkoa ja nousi selvään voittoon 138 kiekolla. Toiseksi 135 kiekolla sijoittunut Ylikangas osui finaalissa 17 kiekkoon ja kolmanneksi 134 kiekolla ampunut Kinnunen 19 kiekkoon.
Kannuksen Ampujien Mauno Ylikangas johtaa trapin Pohjolakiekkoa ensimmäisen päivän jälkeen Orimattilassa lauantaina 11. heinäkuuta. Ylikangas rikkoi 71 kiekkoa päivän 75 kiekosta. Toisena kisassa on 69 kiekolla Lahden Ampumaseuran Heikki Keskitalo.
Simo Ruusunen, Savijoen Metsästysyhdistys, Jari Kataja, Team Hietala ja Ritva Esikson ovat vuoden 2009 Talkoosarjan voittajat. Simo Ruusunen paukutti A-sarjan voiton 132 (110+22) kiekolla tiistaina 30. kesäkuuta OSU:n ampumaurheilukeskuksessa. Savijoen Metsästysyhdistys laukoi A-sarjan joukkuekilpailun voiton 296 (Pauli Arminen 105, Heikki Mäenrinta 98 ja Karri Arminen 93) kiekolla. Jari Katala voitti B-sarjan 106 (85+21) kiekolla ja Team Hietala B-sarjan joukkuekilpailun 259 (Timi Hietala 94, Raimo Hietala 83 ja Matti Hietala 82) kiekolla. Historiallisen ensimmäisen naisten talkoosarjan voitti Ritva Erikson 58 kiekolla.
Talkoosarjan tilanne on aika kiharainen ennen tiistaina 30.6. ammuttavaa viimeistä kierrosta. Neljän kierroksen jälkeen joukkuekilpailun A-sarjaa johtaa Savijoen ykkösjoukkue pistein 230 ja toisena on Hutiklubi jo 15 pistettä jäljessä. Pukkilalaisten menestystä jatkaa Savijoen kakkosjoukkue kolmantena ja Kanteleen kakkosjoukkue samoilla pisteillä, 213. Kirkkaimmat mitalit tullee kuitenkin sarjan lopussa pokkaamaan Mallusjoen ykkösjoukkue, kunhan maailmancupista kotiutunut Satu Mäkelä-Nummela ja Juha Viljanen ampuvat neljännen kierroksen rästinsä ja sen jälkeen viidennen kierroksen. Sadun ja Juhan ampuessa rästisarjalla normaalit tulokset noussee Mallusjoki neljän kierroksen jälkeen noin 10 pisteen johtoon. Viimeisellä kierroksella jää sitten nähtäväksi kuinka Savijoki 1 pystyy vastaamaan Mallusjoen haasteeseen. Jos lopputulosta pitää arvata niin Mallusjoen kerroin tässä pitkävedossa on kyllä huomattavasti pienempi kuin Savijoen, mutta kaikki on mahdollista niin kauan kun kilpailua on jäljellä. B-sarja näyttäisi menevän Team Hietalalle ja toisesta sijasta kilvoittelevat tosissaan Team Kultapuoti ja Kanteleen ykkösjoukkue. Myös Hermetelin joukkue kärkkyy mitaleille kun Kari ja Jukka Laakso saavat rästinsä ammuttua.
Orimattilan Seudun Urheiluampujat järjestää liikuntavammaisten sarjat skeetin N- ja ikäkausisarjojen sekä kaksoistrapin Suomen mestaruuskilpailuissa. Skeetin N- ja ikäkausisarjojen Suomen mestaruuksista ammutaan Salolan ampumaurheilukeskuksessa 8.-9. elokuuta. Liikuntavammaiset ampuvat lauantaina 8. elokuuta. Kaksoistrapin kaikkien sarjojen SM-kilpailu on 18.-19. heinäkuuta. Liikuntavammaiset kilpailevat sunnuntaina 19. heinäkuuta.
RSS ATOM