Ajankohtaista

Talkoosarjan tilanne on aika kiharainen ennen tiistaina 30.6. ammuttavaa viimeistä kierrosta. Neljän kierroksen jälkeen joukkuekilpailun A-sarjaa johtaa Savijoen ykkösjoukkue pistein 230 ja toisena on Hutiklubi jo 15 pistettä jäljessä. Pukkilalaisten menestystä jatkaa Savijoen kakkosjoukkue kolmantena ja Kanteleen kakkosjoukkue samoilla pisteillä, 213. Kirkkaimmat mitalit tullee kuitenkin sarjan lopussa pokkaamaan Mallusjoen ykkösjoukkue, kunhan maailmancupista kotiutunut Satu Mäkelä-Nummela ja Juha Viljanen ampuvat neljännen kierroksen rästinsä ja sen jälkeen viidennen kierroksen. Sadun ja Juhan ampuessa rästisarjalla normaalit tulokset noussee Mallusjoki neljän kierroksen jälkeen noin 10 pisteen johtoon. Viimeisellä kierroksella jää sitten nähtäväksi kuinka Savijoki 1 pystyy vastaamaan Mallusjoen haasteeseen. Jos lopputulosta pitää arvata niin Mallusjoen kerroin tässä pitkävedossa on kyllä huomattavasti pienempi kuin Savijoen, mutta kaikki on mahdollista niin kauan kun kilpailua on jäljellä. B-sarja näyttäisi menevän Team Hietalalle ja toisesta sijasta kilvoittelevat tosissaan Team Kultapuoti ja Kanteleen ykkösjoukkue. Myös Hermetelin joukkue kärkkyy mitaleille kun Kari ja Jukka Laakso saavat rästinsä ammuttua.
Orimattilan Seudun Urheiluampujat järjestää liikuntavammaisten sarjat skeetin N- ja ikäkausisarjojen sekä kaksoistrapin Suomen mestaruuskilpailuissa. Skeetin N- ja ikäkausisarjojen Suomen mestaruuksista ammutaan Salolan ampumaurheilukeskuksessa 8.-9. elokuuta. Liikuntavammaiset ampuvat lauantaina 8. elokuuta. Kaksoistrapin kaikkien sarjojen SM-kilpailu on 18.-19. heinäkuuta. Liikuntavammaiset kilpailevat sunnuntaina 19. heinäkuuta.
Olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela putosi vasta uusinnan toisella kierroksella finaalista ja oli yhdeksäs trapin maailmancupissa San Marinossa maanantaina 22. kesäkuuta. Satu Mäkelä-Nummela rikkoi peruskilpailussa 68 kiekkoa ja uusi kolmesta finaalipaikasta viiden ampujan kanssa. Mäkelä-Nummela pummasi ensimmäisen kiekon molemmilla uusintakierroksilla. Toinen suomalaisampuja, Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa oli 28:s rikottuaan 60 (21+19+20) kiekkoa. Kauden viimeisen naisten trapin maailmancupin voitti Liettuan 43-vuotias Daina Gudzineviciute 88 (68+20) kiekolla. Sydneyn olympialaisissa kultaa voittanut Gudzineviciute otti uusinnalla finaalipaikan.
Simo Ruusunen ja Mallusjoki jyräävät Orimattilan Seudun Urheiluampujien vuoden 2009 Talkoosarjan kärjessä. Kolmella kierroksella Ruusunen on rikkonut 67 (21+22+24) kiekkoa ja hän johtaa Satu Mäkelä-Nummelaa yhdellä kiekolla. Jokainenhan muistaa, että Mäkelä-Nummelan viime vuosi oli lähes täydellinen, kun hän voitti olympiakultamitalin lisäksi Talkoosarjan A-sarjan henkilökohtaisen kisan ja A-sarjan joukkuekisan Mallusjoen joukkueessa. Ruusunen oli viime vuonna kakkonen.
Simo Köylinen oli parhaana suomalaisena 21:s kaksoistrapin maailmancupissa San Marinossa lauantaina 20. kesäkuuta. Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava 31-vuotias Köylinen rikkoi 134 (45+43+46) kiekkoa ja jäi kuusi kiekkoa finaalirajasta. OSU:n Niko Hyvärinen 32:s 128 (39+43+46) kiekolla ja Rantasalmen Urheilu- ja Metsästysampujien Sami Ritsilä 37:s 123 (40+41+42) kiekolla. Kauden viimeisen kaksoistrapin maailmancupin voitti Kiinan Junjie Mo 193 (144+49) kiekolla. 1988 syntynyt Mo kilpailee maailmancupissa ensimmäistä kauttaan. Tähän mennessä hänen paras saavutuksensa oli maailmancupin 21:s sija Kairossa 6. toukokuuta.
Yhteensä neljä Orimattilan Seudun Urheiluampujien ampujaa kilpailee Euroopan mestaruudesta Kroatian Osijekissa 14.-25. heinäkuuta. Suomen Ampumaurheiluliitto on valinnut joukkueeseensa olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummelan naisten trapiin, Simo Köylisen ja Niko Hyvärisen miesten kaksoistrapiin sekä Juho Hannosen poikien trapiin. Osulaisten lisäksi Euroopan mestaruuksista kilpailevat muiden muassa olympiahopeamitalisti Marko Kemppainen skeetissä ja olympiapronssimitalisti Henri Häkkinen pienoiskiväärilajeissa.
Suomen Ampumaurheiluliiton liittohallitus valitsi kolme OSU:n ampujaa Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton ruutiaselajien EM-kilpailuun kokouksessaan tiistaina 9. kesäkuuta. Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela, Simo Köylinen ja Niko Hyvärinen ampuvat EM-kilpailussa 14.-25. heinäkuuta Kroatian Osijekissa. Osulaisten lisäksi Euroopan mestaruuksista kilpailevat muiden muassa olympiahopeamitalisti Marko Kemppainen skeetissä ja olympiapronssimitalisti Henri Häkkinen pienoiskiväärilajeissa. Ampumaurheiluliitto täydentää EM-joukkuetta ensi maanantaina 15. kesäkuuta.
Simo Köylinen oli 20:s kaksoistrapin maailmancupissa Valko-Venäjän Minskissä keskiviikkona 10. kesäkuuta. Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Köylinen rikkoi 131 (43+44+44) kiekkoa. Tasokkaan kisan voittanut Kiinan 31-vuotias Binyuan Hu ampui kaksi maailmanennätystä tuloksellaan 196 (147 +49) kiekkoa. Pekingin olympiapronssimitalisti Hu sivusi peruskilpailun ME-tulosta 147 ja paukutti finaalin uudeksi ME-tulokseksi 196. Olympiapronssin lisäksi Hun palkintokaapissa ovat vuosien 2007 ja 2006 MM-hopeamitalit.
Vesa Pietarila voitti poikien skeetin ennätyksiään sivuten 142 (119+23) kiekolla nuorten International Junior Cup -kilpailussa Orimattilassa sunnuntaina 30. toukokuuta. Forssalainen Pietarila sivusi sekä peruskilpailun (119) että finaalin (142) ennätystään. Lounais-Hämeen Ampujia edustava Pietarila jäi poikien sarjan molemmista SE-tuloksista kaksi kiekkoa. Peruskilpailun 119 kiekon ja finaalin 144 kiekon SE-tulokset ovat Lahden Ampumaseuran Jesse Louhelaisen nimissä.
RSS ATOM