Satu Mäkelä-Nummela voitti ja Sami Ritsilä viides Bakun maailmancupissa

24.7.2016

24.7.2016  Päivi 

Bakussa, Azerbaidzanissa järjestettiin maailmancup 20.-29.6.2016. Kilpailu oli kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden viimeinen maailmancup ja siinä ammuttiin haulikko-, kivääri- ja pistoolilajit. 

OSU:n Satu Mäkelä-Nummela voitti naisten trapin. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 70 (23+23+24) ja uusi ensin finaalipaikasta kolmen muun nais-ampujan kanssa. Uusinnassa Satu osui neljään kiekkoon. Semifinaalissa osumia kertyi 14 ja hän selviytyi kultaotteluun yhdessä Libanonin Ray Bassilin kanssa. Kultaottelun Satu vei lukemin 14-13. Muut suomalaiset ampuivat seuraavasti: Mopsi Veromaa, SSG 65 kiekkoa ja sijoitus 24:s, Marika Salmi OSU 63 osumaa ja sijoitus 29:s. OSU:n Noora Antikainen oli kilpailussa mukana MQS-ampujana ja ampui tuloksen 63.

Lue lisää Ampumaurheiluliiton sivuilta tästä linkistä.

Miesten trapissa parhaiten ampui maailmancupin ensikertalainen RMY:n Eemil Pirttisalo. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 120, pääsi finaaliuusintaan ja osui siinä 6 kiekkoon ja oli lopulta yhdeksäs. LAS:n Vesa Törnroos oli 23:s tuloksella 117 ja OSU:n Jukka Laakso 24:s tuloksella 116.

Lue lisää Ampumaurheiluliiton sivuilta tästä linkistä.

OSU:n Sami Ritsilä sivusi ennätystään ja sijoittui viidenneksi miesten kaksoistrapissa. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 139 yhdessä neljän muun ampujan kanssa ja meni suoraan finaaliin. Yhtä kiekkoa pienemmällä tuloksella uusittiin viimeisestä finaalipaikasta. Semifinaalissa Sami osui 28 kiekkoon ja pääsi uusimaan pronssiottelupaikasta mutta uusinnan seitsemän osumaa riitti lopulta viidenteen sijaan. Toinen OSUlainen Simo Köylinen oli 30:s tuloksella 110.

Lue lisää Ampumaurheiluliiton sivuilta tästä linkistä.