Pohjolakiekko, 30-vuotis juhlakilpailu, 11.-12.7.2015

Pohjolakiekko kilpailtiin 11.-12.7.2015. Kilpailu oli 30-vuotisjuhlakilpailu ja samalla se oli myös SAL:n haulikkojaoston ranking kilpailu sekä MM-näyttökilpailu.

Naisten kilpailu 75 kiekkoa oli yksipäiväinen ja he ampuivat kilpailunsa lauantaina. Muut sarjat ampuivat 125 kiekon kilpailun, joka ammuttiin lauantaina sekä sunnuntaina. Kilpailuun osallistui yli 90 ampujaa, joka on selvästi suurin määrä useaan vuoteen.

Naisten kilpailun parhaan tuloksen 60 kiekkoa ampui OSU:n Satu Mäkelä-Nummela. Hän selviytyi semifinaalista myös kultaotteluun, jossa seurakaveri Noora Antikainen oli kuitenkin parempi uusintalaukausten jälkeen 1-0. Pronssiotteluun selviytyivät OSU:n Marika Salmi ja SSG:n Mopsi Veromaa. Veromaa oli kolmas lukemin 14-11. MKMS:n Kirsi Yliluoma oli viides ja OSU:n Marja Maunula kuudes.

Miesten kilpailun parhaan tuloksen 116 ampui P-HA:n Mika Bister. Finaalipaikasta joutuivat ensi uusimaan OSU:n Matti Nummela ja SSG:n Veli-Matti Matikainen. Matikainen vei finaalipaikan luvuin 1-0. Hän ampui lisäksi semifinaalissa parhaan tuloksen 14 ja meni suoraan kultaotteluun. Samoin suoraan kultaotteluun ampui itsensä LAS:n Ari Jokinen tuloksella 13. Muut semifinalistit ampuivat tuloksen 12. He siis uusivat siitä ketkä kaksi pääsivät pronssiotteluun. Bister ampui ohi heti ensimmäisen kiekon ja jäi kuudenneksi. Norjan Nadir Rghioui osui yhteen kiekkoon joka riitti viidenteen sijaan. SSG:n Mirka Kyyrönen ja RMY:n Timo Nissilä osuivat molemmat kahteen kiekkoon ja menivät pronssiotteluun. Kyyrönen oli parempi pronssiottelussa lukemin 12-11 ja Matikainen puolestaan vei kultaottelun samoin lukemin.

M20 sarjassa voiton vei RMY:n Eemil Pirttisalo. Hän ampui peruskilpailun parhaan tuloksen 111, semifinaalissa 13 ja kultaottelussa 11. Kultaotteluun hänen vastustajaksi selvisi Norjan Martin Larsen (kultaottelu 10), kun hän ja OSU:n Vili Kopra ampuivat molemmat semissa 12 kiekkoa ja uusivat kultaottelupaikasta. Uusinta päättyi Larsenin voittoon 6-5. Pronssiottelupaikasta puolestaan uusivat OSU:n Niko Kopra ja YMS:n Iiro Lammi, kun molemmat ampuivat semissä 11. Uusinta meni Nikolle lukemin 1-0. Pronssiottelussa Kopran veljeksistä pidemmän korren veti Niko lukemin 12-11. Lammi oli viides ja OSU:n Patrik Nummela kuudes.

Ikämiesten sarjoissa voitot veivät Y50 sarjassa OSU:n Kari Kopra, Y60 sarjassa K-64:n Harri Bister ja Y70 sarjassa SSG:n Heikki Parantainen.

Täysiä sarjoja ampuivat kilpailussa:
  Mika Bister, P-HA, 3. ja 5. kierroksella
  Veli-Matti Matikainen, SSG, 2. kierroksella
  Matti Nummela, OSU, 3. kierroksella
  Mopsi Veromaa, SSG, 3. kiekkosella

Käy katsomassa lisää kuvia Facebook galleriastamme tästä linkistä.

Lämpimät kiitokset niin ampujille kuin talkooväelle hyvin sujuneesta kilpailuviikonlopusta!